9 Ocak 2013 Çarşamba

ISLAK KEK


Ah nelere hayır dediğimi bir bilseniz gurur duyardınız benimle :)  Ama sonuca ulaşana kadar durmayacağım vereceğim tüm fazlalıklarımı.
Neyse eşinin canı tatlı ister de Nihal yapmaz mı?
Bende daha önce denemediğim tat olan ıslak kek yapayım dedim.
Daha önce neden yapmadığıma gelince fırsat olmadı diyelim özetle.




                         Malzemeler;

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
                        Yapılışı;
  • Yumurtaları toz şekerle bir güzel çırpın
  • Üzerine kakao,süt ve sıvı yağı ilave edin ve çırpın.
  • Bu karışımdan 1 bardak ayırın
  • Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımın içine katın ve karıştırın
  • İsteğe bağlı fırın tepsinize boşaltın 
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. 
  • Süre kısmı yine fırından fırına değişir. Tarifte 50 dk. yazıyordu ben 30 dk.da pişirdim.
  • Piştikten sonra kekinizi dilimleyin.
  • Üzerine daha önce ayırdığımız karışımı her yerine eşit miktarda dökün.
  • Tekrar fırına verip iyice bütünleşmesini sağlayın.
 Kekin karışımı döktüğümdeki hali ..


Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Merhaba tekrar fırına sürdükten kaç dakika sonra çıkarıyorsunuz fırın sıcaklığı yine 180 C derecede mi olacak. Genelde kek pişirim sıcaklığı 165 C derece daha önce yaptığım ıslak kekler 25*30 dakikada 165 derecede rahat pişti orjinal tarifin hem 180 C derece verip hemde 50 dakika pişirim süresi vermesi beni biraz korkuttu. Sizin pastanın tadı hakkındaki görüşünüz nedir. Tekrar fırına sürme çiğ yumurtanın olası zararının önüne geçilmesi için olsa gerek yanılmıyorsam 60 C derecede 1 dakika kalırsa hastalık riski ortadan kalkıyor o nedenle bu tarifi hem denemek hemde sizin görüşlerinizi almak istiyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil